Bine ați venit în Oază!

Contact

hello@oazatainavie.ro
0720008842

Visit

Sf. Maria nr.332 , Barnova

Ateliere culinare cu Dana Burlacu

Beneficiile atelierelor de gătit:

  • Dezvoltarea abilităților culinare: Un curs de gătit oferă oportunitatea de a învăța și de a dezvolta abilități practice în bucătărie. Vei învăța tehnici de bază, cum ar fi, tăiere, frământare, coacere și controlul temperaturilor etc.  
  • Cunoașterea ingredientelor și condimentelor: Cursurile de gătit includ adesea informații despre ingrediente, cum ar fi selecția și pregătirea acestora. Vei învăța despre calitățile diferitelor ingrediente, modul în care acestea se comportă în timpul gătitului și cum să alegi cele mai bune produse.
  • Explorarea: Cursurile de gătit pot oferi oportunitatea de a explora bucătării și culturi diferite. Vei învăța despre ingrediente specifice, tehnici de gătit tradiționale și obiceiuri culinare care îți pot extinde orizonturile gastronomice.
  • Creșterea creativității: Un curs de gătit îți poate dezvolta simțul creativității în bucătărie. Vei învăța să experimentezi cu arome, texturi și prezentări, ceea ce poate aduce o dimensiune nouă și distractivă activității culinare.
  • Oportunități sociale: Participarea la un asemenea curs poate oferi o oportunitate minunată de a cunoaște oameni noi și de a împărtăși pasiunea pentru gătit. Atmosfera relaxată a unui curs poate facilita interacțiunea socială și construirea de legaturi cu ceilalți participanți.
  • Reducerea stresului: Gătitul poate fi o activitate relaxantă și terapeutică pentru mulți oameni. Învățând tehnici de gătit și descoperind bucuria de a crea mâncăruri delicioase, poți experimenta o reducere a stresului și o îmbunătățire a stării de bine.
  •  

PROPUNERILE NOASTRE:

Atelierul de miere

Mierea de albine face parte din alimentația de zi cu zi din cele mai vechi timpuri. În ultimii ani ea a câștigat teren în bucătăria modernă, astfel că o regăsim în dresinguri, deserturi, preparate din carne sau băuturi.

Atelierul de miere parcurge un mic traseu de descoperire a gustului de la mierea simplă la cea integrată în diverse combinații:  

·       degustare de miere de albine Taină Vie (salcâm, polifloră, tei, miere cremă, Forța Mierii)

·       salată de sezon cu brânză de capră și dressing de miere și lămâie (diferite combinații)

 

·       fursecuri cu tahini, susan și miere

 

  • Atelierul culinar traditional versus modern

    Rețetele tradiționale fac parte din patrimoniul nostru cultural și sunt în strânsă legatură cu urmașii noștri. Odată cu trecerea anilor și cu evoluția galopantă a tehnicii pierdem câte puțin din această legatură.

    Acest atelier se vrea un atelier prietenos cu ingredientele și tehnicile gastronomice românești. Pornim de la tradițional și ajungem la modern, nu ca o formă de deturnare, ci ca o bucurie de a fi cunoscut trecutul.
    Rețetele păstrează varianta tradițională, dar vor prinde o nouăa viață în farfurie.

    Opțiuni de atelier:

    • alivancă dulce și sărată
    • chiroște/colțunași cu umplutură dulce/sărată
    • sfânta fasole bătută cu turte
    • mămăliga cea de toate zilele (combinații)

Atelierul Prăjituricilor

Prăjiturici și altele (de pus link către blog) este locul meu de joacă, locul unde creez și testez rețete. Îmi doresc ca împreună să parcurgem rețete simple sau complicate, rețete ce pot aduce o clipă de bucurie în familie  sau între prieteni.

Opțiuni de atelier:

  • Carrot cake
  • Prăjitura Regina Maria
  • Fursecuri Linzer (două variante)
  • Prăjitură invizibilă cu mere

Tematica atelierelor este doar o propunere. Suntem deschiși și dornici de a afla care sunt curiozitățile voastre și ce rețete ați dori să descifrați.
Timpul de desfășurare este de 2-3h (în funcție de complexitatea rețetelor).
Fiecare cursant va lucra individual sau în grupe mici (atunci când preparatul o cere) și va avea acces la tot ce este necesar pentru desfășurarea atelierului, inclusiv șorț și suport de curs/rețetă.

 

Oaza Taină Vie

Blog

No posts found

Newletter

Signup now to get daily latest news & updates from us